Nyheter

2014 > 06

 Just nu söker vi för kunds räkning:
  • En systemingenjör för simulatormjukvara med kompetens inom C, C++, QT, scriptspråk, ADA, MBSE-verktyg, Unix/Linux, Sun Solaris, RedHat och realtidssimulering och simulatorsystem med vana att integrera mjukvara med hårdvara.
  • En Configuration Manager (CM) med ett genuint intresse för konfigurationshantering med minst två års erfaremhet av CM-arbete. Du ska också ha erfarenhet av mjukvaruintegration, av mjukvaruutveckling i stora projekt och vana vid att arbete med agila metoder som Scrum och KANBAN.
  • En ingenjör som ska arbeta med mjukvaruverifiering. I uppdraget ingår att ta fram och exekvera enhetstester. Arbetet utförs i Linux-miljö och testfallen utvecklas i C++ med hjälp av Cantata++. Du bör ha minst 2 - 3 års erfarenhet av att arbeta med mjukvaruverifiering. Du ska vara van vid att arbeta med agila metoder som Scrum och KANBAN.
  • En Java-utvecklare med minst 6 års erfarenhet av systemutveckling. Du ska ha praktisk erfarenhet av JEE, applikationsservrar i JEE, Activiti BPM, Eclipse, Maven och BPMN.
  • En teknisk projektledare med minst 4 års erfarenhet av projektledning som kan ta ansvar för ett delområde och leda en mindre grupp. Du bör ha erfarenhet av IT-verksamhet med vårdverksamhet som slutkund.
Är du intresserad av något av uppdragen? Svara till Åsa Detterfelt asa.detterfelt@mindroad.se, eller ring 070-6595812. Svar behövs senast på onsddag den 2/7.
Läs hela inlägget »

Git är ett versionshanteringssystem som är speciellt utvecklat för att hantera stora komplexa distribuerade projekt. Systemet är ursprungligen framtaget för utveckling av Linuxkärnan, som utvecklas av ett tusental frivilliga utvecklare. Även om Git är framtaget för komplexa system fungerar det därför lika bra för små projekt och för egen utveckling.

Filosofin har varit att utvecklingen av ett stort komplext projekt bryts ner i små projekt som utvecklas självständigt av team, eller enskilda utvecklare, och att man har ett strukturerat sätt att godkänna och föra in ändringar i huvudreleasen.

Allt fler väljer att använda Git som versionshanteringsverktyg i sin utveckling, ofta i samband med att man arbetar enligt Continous Integration, där man kontinuerligt integrerar ändringar i sin produkt på ett automatiserat sätt. Till exempel har Ericsson valt att använda Git i många av sina utvecklingsprojekt.

I kurser går vi igenom verktyget, sätter det i sitt sammanhang och gör praktiska övningar för att få en  förståelse för hur verktyget används för versionshantering.

Föresläsare är Johan Bergqvist som arbetar som Git-administratör på Ericsson, som är en erfaren instruktör och som har mer än 10 års erfarenhet i branschen.

För mer information se kursbeskrivningen.

Instruktör Johan Bergqvist
Läs hela inlägget »

MindRoad anlitar Etude Consulting AB för genomförande av utbildningar inom GIT och Jenkins. Genom Etude Consulting får vi tillgång till spetskompetens inom Continous Integration i allmänhet samt Git och Jenkins i Synnerhet.

Läs hela inlägget »

Vi söker en utvecklare med ingenjörsbakgrund inom inybggda system för mjuvkaruutveckling i C och Linux för ett uppdrag under hösten. Svar behövs senast 30/6.
Vi söker också en systemutvecklare för mjukvaruutveckling i Java som behärskar JSF, JQuery, Tomcat, SOAP, REST, Json, MySQL och Informix. Uppdragslängden är 6 månader med start den 15/9. Svar behövs senast 20/6.
För mer information kontakta Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812. Du kan också lämna din ansökan direkt under menyn "Jobba hos oss".

Läs hela inlägget »
Etiketter: embedded, c, linux, java, json, jquery, soap, tomcat.

Vi söker grafikkortsprogrammerare för arbete med digital bildbehandling. Även kapabla programmerare som snabbt kan snappa upp DirectX Computer Shaders och OpenCL är intressanta.

Vill du jobba med kvalificerad digital bildbehandling, grafikkortsprogrammering, OpenCL och/eller DirectX Computer Shaders hör av dig snarast till Åsa detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, telefon 070-6595812 eller till David Carlmark, david.carlmark@mindroad.se, telefon 070-6595803.

Svar önskas senast fredagen den 13/6.

Läs hela inlägget »

År du intresserad av ett uppdrag i USA i sommar?

Just nu letar vi efter en mjukvaruutvecklare för ett uppdrag hos en kund i USA. Uppdragslängden är tre månader, med möjlighet till förlängning. Ju tidigare du kan börja, desto bättre.

Du behöver ha åtminstone några års erfarenhet av utveckling på Linux och ARM Cortex-plattformen. Utvecklingen görs i Keil uVision. De programspråk som är aktuella är C, C++ och Python. Det är ett plus om du har erfarenhet av USB i allmänhet och libusb i synnerhet.

Är du intresserad, kontakta Åsa Detterfelt (asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812) senast tisdagen den 10/6.

Läs hela inlägget »
Etiketter: uppdrag, usa, linux, c, c++, python
loading...

Arkiv