Nyheter

2015 > 03

 Den 22 april bjuder vi in till ett seminarium i riskbaserad testning.

Några viktiga frågor i all form av testning är "Vad ska vi testa?" och "Hur mycket ska vi testa?". Eftersom tid, pengar och resurser behöver användas på ett effektivt sätt behövs strategier och verktyg för att fokusera på rätt uppgifter. Riskbaserad testning ett sådant verktyg som är ett effektivt stöd för att avgöra vilka delar i systemet som ska testas och vilken ordning det ska göras. På så sätt kan man få ett ändamålsenligt testarbete med en metod som är särskilt väl lämpad för utveckling i agila projekt. I seminariet går vi igenom en heuristisk riskbaserad teststrategimodell framtagen av James Bach.

Seminariet är framtaget som inspiration för testare och för alla andra som är intresserade av testning.

Föredragshållare är Kristian Randjelovic som är specialist inom test och testledning. Han har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med alla former av test som integrationstest, systemtest och acceptanstest från företag som Nokia, Teligent, Ericsson, Motorola, SICK IVP och Rikspolisstyrelsen. Kristian är också instruktör i vår utbildning för testcertifiering.

Vi serverar frukost från klockan 08.00 och börjar seminariet klockan 08.30. Vi är i våra lokaler på Teknikringen 1F. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig till Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se.

Läs hela inlägget »

På onsdag den 25/3 bjuder vi in till exjobbskväll där vi går igenom de exjobb vi har tillgängliga. Är du blivande civilingenjör och på jakt efter exjobb är du välkommen. Vi börjar 17.30 och håller på till 19.00. Vi bjuder på något att äta och dricka. Anmäl dig till Marcus Ericsson, marcus.ericsson@mindroad.se, eller Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se.

Läs hela inlägget »

6 mars 2000 började börserna falla efter en lång uppgång. Det blev dagen då IT-bubblan sprack. Företagen i Mjärdevi tappade på kort tid 2 000 anställda. IT-branschen har återhämtat sig. Men en tendens till en ny bubbla finns.

En artikel i Corren om Åsa Detterfelts bild av hur det var då:
http://www.affarsliv.com/start/fler-nyheter/en-fartblind-tid-sa-minns-de-it-bubblan

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv