Nyheter

2015 > 04

Från det extrainsatta seminarietillfället Från det extrainsatta seminarietillfället

Ett tack till er som deltog i våra frukostseminarium om riskbaserad testning, inte minst för de intressanta diskussionerna och viljan att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

På seminariet gick Kristian Randjelovic igenom ett strukturerat sätt att arbeta med en heuristisk modell för riskbaserad testning baserad på en artikel av James Bach, en frontfigur inom test och testmetodik. Artikeln finns att hämta här Heuristisk Risk-Based testing.

Vi genomförde två fullsatta seminarium, ett i onsdags och ett i onsdags veckan före. Ett tack även till EAST - Association for Software Testers in Östergötland som var medarrangör till seminarierna.

Läs hela inlägget »

Vinnaren i vår tävling på LARM är nu utsedd. Den överlägsne vinnaren är Daniel Häggmyr som har vunnit ett sommarjobb på MindRoad.

Tävlingen genomfördes i två steg. Det första delmomenten var en tävling på plats på LARM. Uppgiften var att komplettera ett program som implementerade ett spel. När programmet var klart skulle de tävlande spela spelet. Tre vinnare vann var sin Raspberry Pi 2.

Nästa delmoment var att utveckla en lösning med hjälp av sin Raspberry Pi. Daniel valde att bygga en lastbilsrobot med kamera som kan fjärrstyras trådlöst från en dator eller som på egen hand kan följa en boll som man rullar framför lastbilen. Han monterade en kamera och själva Raspberry Pi:n på en befintlig lastbilsrobot och tog fram styrelektronik för styrning av roboten. Med hjälp av en bildbehandlingsalgoritm och ett styrprogram implementerat i Python har han implementerat en självgående robot som kan styras trådlöst från en dator, eller som kan följa en boll.

Resultatet finns att beskåda på YouTube

Daniel är blivande civilingenjör i Datateknik från Linköpings Universitet.

Grattis Daniel! Vi ser fram emot att jobba med dig!

Läs hela inlägget »

Vårt frukostseminarium den 22 april blev övertecknat med råge. Därför bjuder vi in till ett extrainsatt seminarietillfälle den 29 april. Temat för seminariet är riskbaserad testning som vi ger i sammarbete med  EAST - Association for Software Testers in Östergötland.

Några viktiga frågor i all form av testning är "Vad ska vi testa?" och "Hur mycket ska vi testa?". Eftersom tid, pengar och resurser behöver användas på ett effektivt sätt behövs strategier och verktyg för att fokusera på rätt uppgifter. Riskbaserad testning ett sådant verktyg som är ett effektivt stöd för att avgöra vilka delar i systemet som ska testas och vilken ordning det ska göras. På så sätt kan man få ett ändamålsenligt testarbete med en metod som är särskilt väl lämpad för utveckling i agila projekt. I seminariet går vi igenom en heuristisk riskbaserad teststrategimodell framtagen av James Bach.

Seminariet är framtaget som inspiration för testare och för alla andra som är intresserade av testning.

Föredragshållare är Kristian Randjelovic som är specialist inom test och testledning. Han har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med alla former av test som integrationstest, systemtest och acceptanstest från företag som Nokia, Teligent, Ericsson, Motorola, SICK IVP och Rikspolisstyrelsen. Kristian är också instruktör i vår utbildning för testcertifiering.

Vi serverar frukost från klockan 08.00 och börjar seminariet klockan 08.30. Vi är i våra lokaler på Teknikringen 1F. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig till Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv