Nyheter

2014

Ylva har läst Informationsteknik (IT), som är en civilingenjörsutbildning i datorteknik, på Linköpings Universitet och var klar 2000. Sedan dess har hon arbetat med mjukvaruutveckling i allmänhet och med test i synnerhet. Från 2008 har hon arbetat fokuserat med test i alla dess former och som testledare.

Hon har arbetat med automatiserad testning som körts i en continuous integration-miljö utvecklad i/för Maven och Jenkins, med enhetstest, med funktionella tester, med prestandatestning, användbarhetstestning, integrationstester, systemtester och acceptanstester. Arbetet har gjorts enligt agila metoder som scrum, testdriven utveckling (TDD) och Kanban.

Ylva kommer senast från Arris (tidigare Motorola) där hon har arbetat med test av mjukvara för IPTV-produkter.

På fritiden är ett stort intresse fordon och hon kör i princip allt som går på hjul och band, inklusive grävmaskiner och skogsmaskiner.

Vi är mycket glada att ha med Ylva i verksamheten och ser henne som ett värdefullt tillskott till verksamheten!

Läs hela inlägget »

Vi har haft två intensiva veckor med genomförande av sex företagsinterna utbildningar spritt över landet i Göteborg, Linköping, Katrineholm och Sundsvall. Utbildningarna har varit:

  • Continuous Integration och Jenkins (Katrineholm)
  • C++ Advanced (Göteborg)
  • Git för utvecklare (Katrineholm och Linköping)
  • Python-programmering (Sundsvall)
  • Unix-script och scriptprogrammering (Sundsvall)
Ett stort tack till våra instruktörer, våra samarbetspartners och alla andra som har jobbat med att allt ska fungera.
Läs hela inlägget »

MindRoad inleder ett strategiskt samarbete med Sylog kring konsulttjänster. Målsättningen är att tillsammans vara en stark leverantör av konsulter, åtaganden och utbildningar inom inbyggda system och applikationsutveckling i Linköpingsregionen. Att samarbeta med Sylog ger MindRoad möjlighet att representera ett välrenommerat företag på den lokala marknaden och vi ser stor potential i samarbetet.

Sylog har säte i Stockholm och kontor i Göteborg. Det är ett snabbväxande företag, som varit med på topp 5-listan på Ahrens tillväxtlista för snabbväxande företag två gånger under den senaste femårsperioden. För mer information om Sylog se www.sylog.se

Läs hela inlägget »

Vi erbjuder nu utbildning i FPGA-utveckling. I kursen går vi igenom de moment som man gör i ett typiskt FPGA-projekt, från systemdesign och val FPGA-leverantör och kretsfamilj, via hårdvaruaspekter för integration av FPGA-kretsen i det aktuella systemet fram till implementation och verifiering av den faktiska FPGA-designen.

Instruktör är Lars Theodorsson som är högt ansedd FPGA-utvecklare med mer än 30 års erfarenhet av FPGA-utveckling.

För mer information om utbildningen läs här.

Läs hela inlägget »

Den 5/12 genomför vi en utbildning i "GIT för utvecklare" till rabatterat pris i Linköping på Teknikringen 7. Mer information om kursen hittar du här. Du anmäler dig till kursen här. Kontakta Åsa Detterfelt 070-659 58 12 för att få rabattkod.

Läs hela inlägget »

Vi söker drivrutinsutvecklare för utveckling av drivrutiner för nätverkskort. Svar behövs senast 2014-11-14.

Är du intresserad kontakta Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, eller 070-6595812.

Läs hela inlägget »

Den 4 - 5/11 genomför vi en utbildning i Continuous Integration med Jenkins till rabatterat pris i Linköping på Teknikringen 1. Mer information om kursen hittar du här. Kontakta Åsa Detterfelt 070-659 58 12 för att få rabattkod.

Läs hela inlägget »

Är du blivande civilingenjör eller motsvarande på C-, D-, IT-, IP-, MT- eller U-linjen och vill göra examensarbete inom inbyggda system eller applikationsutveckling? Vi erbjuder ett antal examensarbete under hösten. De som är aktuella just nu är:

  • Multicoreprogrammering med OpenCL.
  • Grafikkortsprogrammering med OpenCL, Cuda och DirectX - en jämförelse.
  • Utveckling av en modell av ett IMS-system.
  • Utveckling av en Continuous Integration-miljö för utveckling av ANT+-system.
  • Modell av ett IP-baserat system för laborationsändamål.
  • Effektiva sätt att lagra stora mängder data.
  • Visualisering av arbetsflöde av varor och dokumentation från tillverkare till kund.
  • Utveckling i Xamarin av en mobil applikation för att visa realtidsdata.
Vi diskuterar gärna andra idéer om du har egna tankar och önskemål.


För mer information kontakta Åsa Detterfelt på email asa.detterfelt@mindroad.se eller på telefon 070-659 58 12.

Vi ser fram emot att träffa dig för att diskutera mer!

Läs hela inlägget »

Den 1/10 flyttar vi in i nya funktionella och välanpassade lokaler.

Vi flyttar in i en ateljévåning med tillhörande kontorsrum och kök på tredje våningen på Teknikringen 1F. Vi får en fullstor utbildningslokal och tillgång till flera rymliga konferensrum, samt dusch och ombytesrum för de som vill träna på lunchen eller cykla till jobbet och fräscha upp sig innan arbetsdagen börjar.

Den nya lokalen ger oss en utökad möjlighet att samla verksamheten. Den har alla förutsättningar att bli en naturlig samlingsplats och mötesplats både för våra anställda, för våra partners och för våra kunder.

En inflyttningsfest utlovas senare i höst. Tills dess: välkomna att hälsa på och se hur vi har det!

Läs hela inlägget »

Continuous Integration, CI, är ett allt vanligare sätt att hantera komplexiteten i moderna utvecklingsprojekt. Istället för att skriva ett antal moduler var för sig och sedan utföra en tidsödande integrationsfas, ofta kallad "big bang", i slutet av varje projekt så testar man redan från början varje modul för sig och ser till att de kan samarbeta så tidigt som möjligt i utvecklingsarbetet.

Jenkins, tidigare Hudson, är det marknadsledande systemet för att automatisera samt följa upp integration och testning.

I kursen går vi igenom CI steg för steg, från att sätta upp en Jenkinsserver och ett enkelt byggjobb, via att börja utveckla enhetstester och modultester och följa upp kodtäckning och annan statistik, till att automatisera leveransen full ut.

Utbildningen genomförs på följande platser och datum under hösten:

  • Göteborg: 13 - 14 oktober.
  • Linköping: 22 - 23 oktober.
  • Stockholm: 1 - 2 december.
För mer information och anmälan se kursinformation eller klicka på bilden til lhöger.
Läs hela inlägget »

Vi hälsar Robert Krogh välkommen! Robert är mjukvaruutvecklare med fokus på C# .NET, Java, HTML, CSS, MySQL, Git/SVN, Linux och Unix från IT-programmet på Linköpings teknsiska högskola. Till våren åker han till Kina ett halvårs studier på Harbin Institute of Technology. På MindRoad är Roberts fokus Continuous Integration och Jenkins.

Robert har en bakgrund från försvarsmakten där han är reservofficer och har tidigare gjort utlandstjänstgöring i utlandsstyrkan och har varit grupppchef. På högskolan har han arbetat med som basgruppshandledare och handleder studenter i de lägra årskurserna.

Robert har ett intensivt intresse för tv-spel och äger alla (?) konsoller som har funnits på den svenska marknaden så här långt. Han säger själv att han är en "geek" med ett spektrum har precision som en eldkastare. Det säger nog mest en hel del om hans kreativitet. Han har också deltagit i spelutvecklartävlingar på internationell nivå med gott resultat.

Läs hela inlägget »

Vi söker en Oracle-kunnig mjukvaruutvecklare med djup kompetens inom Oracle. Du bör också ha vana vid att arbeta i Linux och med scriptprogrammering.

Svara till asa.detterfelt@mindroad.se senast den 10:e september.
För mer information kontakta Åsa Detterfelt på 070-659 58 12.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Marcus Ericsson välkommen! Marcus kommer göra sitt examensarbete på MindRoad under hösten, där uppgiften är att läsa in data från två olika ANT+-sensorer, sammanställa informationen och visa upp informationen i realtid i en lämplig applikation som utvecklas med Xamarin. ANT+ är ett öppet, bluetooth-liknande gränssnitt, som används för informationsöverföring främst mellan träningsredskap.

Marcus läser till Civilingenjör i informationsteknologi med inriktning mot System On a Chip och har ett stort intresse för inbyggda system. Utöver studierna har han varit aktiv i LinTek (Linköpings Teknologers Studentkår) som studiesocialt ansvarig, Han syns också på Nationernas hus och Ryds Herrgård som DJ.

Läs hela inlägget »

Vi söker en senior mjukvaruutvecklare med ingenjörsbakgrund med 3 - 6 års erfarenhet av Java/JEE-programmering.

Förutom Java-utveckling behöver du behärska Javascript, olika webbtekniker, Spring och Subversion. Det är en fördel om du är van vid att arbeta med agila metoder och Continuous Integration med verktyg som Raven eller Jenkins.  Även erfarenhet av JSF, JQuery, Tomcat, SOAP, REST, Json och MySQL är meriterande.

För mer information kontakta Anders Larsson, 070-659 58 47.  Mer information om hur det är att jobba på MindRoad hittar du här.

Svara till Anders Larsson på anders.larsson@mindroad.se. Vi vill ha din ansökan senast 7/9.

Läs hela inlägget »

Under september och oktober genomför vi utbildningar i:

Utbildningarna genomförs i Göteborg, Linköping och Stockholm.

Klicka på länkarna ovan för mer information och för kursdatum. Du kan också se de planerade kurstillfällena här.
Läs hela inlägget »

Vi välkomnar Anders Larsson som affärsenhetschef för MindRoad Embedded!

Anders är teknologie doktor i Datorsystem med inriktning mot inbyggda realtidssystem från Linköpings tekniska högskola. Bland de publikationer Anders gjort kan nämnas artiklar om design av testbara system. Hans avhandling har titeln "Test Optimization for Core-based System-on-chip".
Under doktorandutbildningen undervisade Anders i Datorarkitektur, Design av digitala testbara system, Objektorienterad programmering och Programutvecklingsmetodik.

De senaste sju åren har Anders arbetat som mjukvaruutvecklare med design och utveckling av mjukvara för ett system som mobiloperatörer använder för samtal, data, SMS och MMS. Där har Anders ansvarat för implementationen av det IP-baserade protokollet Diameter och 3GPP Gy Online Charging Reference Point.
Anders har arbetat både i Sverige och internationellt som mjukvaruutvecklare och som gästforskare vid Duke University i USA.

Anders är mycket intresserad av sport och motion. Han antar gärna nya utmaningar, men fullföljer alltid sina projekt hela vägen. Han har genomfört 14 Vätternrundor, fyra maratonlopp, en svensk klassiker och inte minst Styrkepröven - ett Norskt cykellopp mellan Trondheim och Oslo.

Vi hälsar vår nye affärsenhetschef välkommen och ser honom som som ett stort och värdefullt tillskott till verksamheten!

Läs hela inlägget »

Vi söker två ingenjörer för uppdrag i Shanghai till hösten, dels en dataarkitekt och dels en lösningsarkitekt. Båda uppdragen är på tre månader med option på förlängning med start i mitten av augusti eller i början av september. För båda uppdragen krävs erfarenhet från telekombranschen, gärna från Ericsson eller Nokia.

Som datorarkitekt ska du arbeta med design av övergripande dataarkitekturer för tjänsteleveranser.

Som lösningsarkitekt ska du arbeta med design av den övergripande affärsarkitekturen med organisation, processer, mätetal för tjänsteleveransen. Du ska också kommunicera med kunden och guida teamen som ska utveckla modellen på en mer detaljerad nivå.

För mer information om uppdragen kontakta Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812.

Svara senast 2014-08-20

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Jonas Karlsson välkommen som applikationsutvecklare på MindRoad!

Jonas är mjukvaruutvecklare med fokus på objektorienterad utveckling i allmänhet och på Java och C# i synnerhet. Jonas har jobbat sedan 2004 med professionell mjukvaruutveckling. Bland hans tidigare erfarenheter finns:

  • Utveckling av testverktyg för last- och stabilitetstester på Ericsson.
  • Utveckling av konfigureringsverktyg för Olsbergs.
  • Utveckling av visualiseringsverktyg stora mängder testdata från last- och stabilitetstester av BSC:n för Ericsson.
  • Utveckling av OpenERP-moduler för affärssystem.
  • Programmering av inbyggt system för Rimaster.
  • Handledning av examensarbeten, praktikarbeten och studentprojekt.

Jonas utvecklar i C#, Java, C++, C och olika scriptspråk. De ramverk och verktyg han jobbar med är .Net, JEE, JPA (Java Persistant API), Spring, Jain SIP API, JSF, PostgreSQL, MS SQL, MySQL, Jenkins, Jira, Eclipse, JQuery, JSTL, Jasper Reports, Hibernate, Visual Studio, iReport, HighCharts, Watir, Ruby och Google Gson.

I grunden har Jonas en magister i Datavetenskap, som han har kompletterat med en fördjupning i objektorienterad programmering i Java och .NET.

Vi är mycket glada att få jobba med Jonas och ser honom som ett mycket värdefullt tillskott till verksamheten!

Läs hela inlägget »

Vi söker en dataarkitekt och en lösningsarkitekt för arbete i Kina i höst. Båda uppdragen är på tre månader med option på förlängning och med start i mitten av augusti.

För båda uppdragen krävs erfarenhet från telekombranschen och av utrullning av nätverk, gärna från Ericsson eller Nokia.

Som datorarkitekt ska du arbeta med design av övergripande dataarkitekturer för tjänsteleveranser.

Som lösningsarkitekt ska du arbeta med design av den övergripande affärsarkitekturen med organisation, processer, mätetal för tjänsteleveransen. Du ska också kommunicera med kunden och guida teamen som ska utveckla modellen på en mer detaljerad nivå.

För mer information om uppdragen kontakta Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812.

Svar behövs senast 2014-07-22.

Läs hela inlägget »
Etiketter: nro, arbete i kina, telekom

MindRoad erbjuder nu utbildning i det öppna mobila operativsystem Android som släpptes 2007 och som standardiseras av konsortiet Open Handset Alliance.

Android Open Source Project leds av Google och är ansvariga för vidareutveckling av Android. Androidbaserade enheter har störst marknadsandel av smartphones, med en marknadsandel på 43,6% av marknaden i USA under det tredje kvartalet 2010.

Det finns ett stort antal utvecklare av mobila appar och widgets för Android. Många av apparna finns tillgängliga online på Google Play, som drivs av Google. Appar kan även laddas ner från andra tredje parters. De utvecklas i Java-kod och XML, som körs på den virtuella maskinen Dalvik. I maj 2013 hade 48 miljarder appar installerats från Google Play Store och den 3 september 2013 hade 1 miljard Android-enheter aktiverats.

I kursen får du lära dig att utveckla appar med användargränssnitt utvecklade för surfplattor, telefoner och andra Androidbaserade enheter. Du får också lära dig använda de stödverktyg som finns för till exempel felsökning, loggning och optimering, samt att publicera dina appar på Google Play.

Instruktör är Johan Estberger som är en erfaren och hängiven Androidutvecklare.

Mer information finns under kursbeskrivningen.

Läs hela inlägget »

Continuous Integration, CI, är ett allt vanligare sätt att hantera komplexiteten i moderna utvecklingsprojekt. Istället för att skriva ett antal moduler var för sig och sedan utföra en tidsödande integrationsfas, ofta kallad "big bang", i slutet av varje projekt så testar man redan från början varje modul för sig och ser till att de kan samarbeta så tidigt som möjligt i utvecklingsarbetet. Jenkins  är det marknadsledande systemet för att automatisera samt följa upp integration och testning.

I kursen går vi igenom CI steg för steg, från att sätta upp en Jenkinsserver och ett enkelt byggjobb, via att börja utveckla enhetstester och modultester samt följa upp kodtäckning och statistik, till att automatisera leveransen fullt ut. Efter att ha gått kursen har du en förståelse för CI och varför man använder Continuous Integration. Du kan sätta upp en Jenkinsserver och ska byggjobb. Du vet vilken typ av tester som lämpar sig för automatisering. Du kan ta fram enhetstester i ditt favoritspråk och du kan presentera testresultaten på ett tydligt sätt. Du vet också hur man arbetar med felsökning och med kodgranskning med hjälp av Gerrit.

Målgruppen är ingenjörer som arbetar som utvecklare eller testare som behöver en förståelse för CI och Jenkins samt blivande Jenkinsadministratörer och intresserade projektledare.

Instruktör är Johan Bergqvist som arbetar med CI, Jenkins och GIP på Ericsson och som är en erfaren instruktör. Johan är specialiserad på IP-teknik och har arbetat i branschen i mer än 10 år.

Mer information finns under kursbeskrivningen.

Läs hela inlägget »
 Just nu söker vi för kunds räkning:
  • En systemingenjör för simulatormjukvara med kompetens inom C, C++, QT, scriptspråk, ADA, MBSE-verktyg, Unix/Linux, Sun Solaris, RedHat och realtidssimulering och simulatorsystem med vana att integrera mjukvara med hårdvara.
  • En Configuration Manager (CM) med ett genuint intresse för konfigurationshantering med minst två års erfaremhet av CM-arbete. Du ska också ha erfarenhet av mjukvaruintegration, av mjukvaruutveckling i stora projekt och vana vid att arbete med agila metoder som Scrum och KANBAN.
  • En ingenjör som ska arbeta med mjukvaruverifiering. I uppdraget ingår att ta fram och exekvera enhetstester. Arbetet utförs i Linux-miljö och testfallen utvecklas i C++ med hjälp av Cantata++. Du bör ha minst 2 - 3 års erfarenhet av att arbeta med mjukvaruverifiering. Du ska vara van vid att arbeta med agila metoder som Scrum och KANBAN.
  • En Java-utvecklare med minst 6 års erfarenhet av systemutveckling. Du ska ha praktisk erfarenhet av JEE, applikationsservrar i JEE, Activiti BPM, Eclipse, Maven och BPMN.
  • En teknisk projektledare med minst 4 års erfarenhet av projektledning som kan ta ansvar för ett delområde och leda en mindre grupp. Du bör ha erfarenhet av IT-verksamhet med vårdverksamhet som slutkund.
Är du intresserad av något av uppdragen? Svara till Åsa Detterfelt asa.detterfelt@mindroad.se, eller ring 070-6595812. Svar behövs senast på onsddag den 2/7.
Läs hela inlägget »

Git är ett versionshanteringssystem som är speciellt utvecklat för att hantera stora komplexa distribuerade projekt. Systemet är ursprungligen framtaget för utveckling av Linuxkärnan, som utvecklas av ett tusental frivilliga utvecklare. Även om Git är framtaget för komplexa system fungerar det därför lika bra för små projekt och för egen utveckling.

Filosofin har varit att utvecklingen av ett stort komplext projekt bryts ner i små projekt som utvecklas självständigt av team, eller enskilda utvecklare, och att man har ett strukturerat sätt att godkänna och föra in ändringar i huvudreleasen.

Allt fler väljer att använda Git som versionshanteringsverktyg i sin utveckling, ofta i samband med att man arbetar enligt Continous Integration, där man kontinuerligt integrerar ändringar i sin produkt på ett automatiserat sätt. Till exempel har Ericsson valt att använda Git i många av sina utvecklingsprojekt.

I kurser går vi igenom verktyget, sätter det i sitt sammanhang och gör praktiska övningar för att få en  förståelse för hur verktyget används för versionshantering.

Föresläsare är Johan Bergqvist som arbetar som Git-administratör på Ericsson, som är en erfaren instruktör och som har mer än 10 års erfarenhet i branschen.

För mer information se kursbeskrivningen.

Instruktör Johan Bergqvist
Läs hela inlägget »

MindRoad anlitar Etude Consulting AB för genomförande av utbildningar inom GIT och Jenkins. Genom Etude Consulting får vi tillgång till spetskompetens inom Continous Integration i allmänhet samt Git och Jenkins i Synnerhet.

Läs hela inlägget »

Vi söker en utvecklare med ingenjörsbakgrund inom inybggda system för mjuvkaruutveckling i C och Linux för ett uppdrag under hösten. Svar behövs senast 30/6.
Vi söker också en systemutvecklare för mjukvaruutveckling i Java som behärskar JSF, JQuery, Tomcat, SOAP, REST, Json, MySQL och Informix. Uppdragslängden är 6 månader med start den 15/9. Svar behövs senast 20/6.
För mer information kontakta Åsa Detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812. Du kan också lämna din ansökan direkt under menyn "Jobba hos oss".

Läs hela inlägget »
Etiketter: embedded, c, linux, java, json, jquery, soap, tomcat.

Vi söker grafikkortsprogrammerare för arbete med digital bildbehandling. Även kapabla programmerare som snabbt kan snappa upp DirectX Computer Shaders och OpenCL är intressanta.

Vill du jobba med kvalificerad digital bildbehandling, grafikkortsprogrammering, OpenCL och/eller DirectX Computer Shaders hör av dig snarast till Åsa detterfelt, asa.detterfelt@mindroad.se, telefon 070-6595812 eller till David Carlmark, david.carlmark@mindroad.se, telefon 070-6595803.

Svar önskas senast fredagen den 13/6.

Läs hela inlägget »

År du intresserad av ett uppdrag i USA i sommar?

Just nu letar vi efter en mjukvaruutvecklare för ett uppdrag hos en kund i USA. Uppdragslängden är tre månader, med möjlighet till förlängning. Ju tidigare du kan börja, desto bättre.

Du behöver ha åtminstone några års erfarenhet av utveckling på Linux och ARM Cortex-plattformen. Utvecklingen görs i Keil uVision. De programspråk som är aktuella är C, C++ och Python. Det är ett plus om du har erfarenhet av USB i allmänhet och libusb i synnerhet.

Är du intresserad, kontakta Åsa Detterfelt (asa.detterfelt@mindroad.se, 070-6595812) senast tisdagen den 10/6.

Läs hela inlägget »
Etiketter: uppdrag, usa, linux, c, c++, python

Vi söker två projektledare för en kunds räkning. Det första uppdraget är att leda tre teamledare som leder var sitt utvecklingsteam som nyutvecklar delar av deras kärnsystem. Projektledaren ska ha minst fem års erfarenhet av projektledning inom systemutveckling av mjukvarulösningar inom stora organisationer.  God kunskap ska finnas av kravhantering och agiila utvecklingsmetoder. Två referenser ska lämnas.

Det andra uppdraget är att som projektledare leda IT-projekt och förstudier av teknisk och verksamhetsutvecklande karaktär. Uppdraget löper under ett år.

För mer information kontakta oss på info@mindroad.se, eller 070-6595812.

Läs hela inlägget »

MindRoad hjälper Wolfram Mathcore med införande av agila metoder. I införandet ingår genomgång av agila metoder, arbetssätt enligt Scrum och Kanban, workshop för införande samt uppföljning i sprintplaneringar, sprintdemonstrationer och retrospective. Här är mer information om vad som ingår i införandet.

Läs hela inlägget »
Etiketter: agila metoder, mindroad

Den 2 - 5/6 genomför vi en utbildning i IP-programmering för Windows till ett kraftigt rabatterat pris i Linköping på Teknikringen 1. Mer information om kursen hittar du här. Anmäl intresse genom att registrera dig här (ingen kostnad kommer att dras vid anmälan).

Läs hela inlägget »

En ny affärsenhetschef, tillika senior partner, för MindRoad Embedded är anställd. Vi kan inte avslöja hans namn än, den nyfikne får veta mer i augusti.
En förhandsintroduktion är att han är  teknologie doktor i Datorsystem med inriktning mot inbyggda realtidssystem. De senaste sju åren har han arbetat både i Sverige och internationellt med mjukvaruutveckling och design av komplexa system för telekommunikation, där Diameter har varit en väsentlig del. Vi hälsar vår nye affärsenhetschef välkommen och ser honom som som ett stort och värdefullt tillskott till verksamheten!
Mer information utlovas i början av juli.

Läs hela inlägget »

MindRoad anlitar Agaro som partner för genomförande av införande av agila metoder hos våra kunder. Genom Agaro får vi tillgång till spetskomptens inom agila metor i allmänhet och Scrum och Kanban i synnerhet. För mer information om Agaro se www.agaro.se.

Läs hela inlägget »

MindRoad erbjuder utbildning i avancerad IP-programmering. Utbildningen kan fås både som anpassad utbildning, eller som öppen utbildning hos oss. För mer information se kursbeskrivningen under MindRoad Academy.

Läs hela inlägget »

MindRoad utvecklar ett generellt system för att läsa in sensorinformation via gränssnittet ANT+, visa informationen i realtid och spara ner datat i en databas som senare kan användas för att generera olika former av rapporter.

Läs hela inlägget »

Mindroad erbjuder ett struktruerat sätt att införa agila metoder i en kombination av teorigenomgång, coachning och anpassade uppföljningar. Mer information om hur införandet genomförs hittar du här. Här anmäler du intresse av att veta mer, eller av att titta på ett införande av agila metoder i din organisation.

Läs hela inlägget »

MindRoad samarbetar med Caltice för att erbjuda spetskompetens inom ip-teknik och mjukvaruutveckling av avionik- och telekomsystem med fokus på inbyggd mjukvara, realtidsystem och säkerhetskritiska system. Caltice tillför också leveranskapacitet inom C/C++, Java och C#-programmering.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Björn Rasmusson välkommen! Björn är en driven mjukvaruutvecklare med en stor passion för programmering. Björn säger själv "Det mesta av min kunskap om programmering har jag plockat upp själv av intresse, men jag har i och med min utbildning gått ett antal kurser där jag kanske främst har lärt mig genom att hjälpa andra".
På fritiden jobbar Björn med "en myriad av olika projekt", ofta med intriktning mot AI och grafik eftersom han är spelintresserad. Eftersom det har blivit allt mer projekt av hobbyn så har han intresserat sig för utvecklingsverktyg och metoder som utveckling för mobiltelefoner, Genetic Programming och JIT-assemblers.
På fritiden hinner han även med att klättra, åka skidor, äta god mat, se på bra filmer och diskutera allt mellan himmel och jord med vänner och familj.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv