Utveckling i Android

Pris:
18 900 kr
Exkl. moms
Art.nr:
P752248
Antal:
Android är ett öppet mobilt operativsystem för främst smartphones och pekplattor. Plattformen standardiseras av konsortiet Open Handset Alliance, som släppte operativsystemet 2007. Android Open Source Project leds av Google och är ansvariga för vidareutveckling av Android. Androidbaserade enheter har störst marknadsandel av smartphones, med en marknadsandel på 43,6% av marknaden i USA under det tredje kvartalet 2010.

Android har ett stort antal utvecklare av tillämpningsprogram som kallas mobila appar och widgets, som utökar enheternas funktionalitet. Många av apparna finns tillgängliga online på Google Play, som drivs av Google. Appar kan även laddas ner från tredje parter,. Apparna skrivs i Java-kod och XML, som körs på den virtuella maskinen Dalvik. I maj 2013 hade 48 miljarder appar installerats från Google Play Store och den 3 september 2013 hade 1 miljard Android-enheter aktiverats.

I kursen får du lära dig att utveckla appar med användargränssnitt utvecklade för surfplattor, telefoner och andra Androidbaserade enheter. Du får också lära dig använda de stödverktyg som finns för till exempel felsökning, loggning och optimering, samt att publicera dina appar på Google Play