På gång

MindRoad Academy erbjuder spetsutbildningar inom data- och telekom, inbyggda system om realtidsutveckling, applikationstuveckling samt agila metoder. Exempel på våra utbildningar är:

 • Continuous Integration och testning med Jenkins
 • Införande av agila arbetssätt
 • Realtidsprogrammering i Linux
 • Avancerad C++-programmering.
 • Utveckling av FPGA:er

MindRoad Embedded utvecklar inbyggda system med realtidsegenskaper. Ofta är det någon form av signalbehandling eller reglerteknik inblandad. Algoritmutveckling är en viktig del. Utvecklingen görs med:

 • C/C++
 • Matlab
 • Simulink
 • FPGA
 • RT Linux, eller något annat RTOS.

MindRoad Application utvecklar applikationer för olika former av interaktiva system. Det kan vara Webbprogrammering, utveckling för Android eller för iOS. Utvecklingen görs ofta i Java, C# eller C++. Det finns alltid någon form av användargränssnitt och oftast en databas i botten. Andra nyckelord är plattformar som J2EE för distribuerade system, Swing för utveckling av användargränssnitt och Jasper Reports för rapportgenerering.

MindRoad Sourcing erbjuder hjälp med uppdrag i Asien i allmänhet och Kina i synnerhet  för:

 • Outsourcing där delar av uppdraget görs i Sverige och delar i Asien.
 • Produktion
 • Import och export.

Jobb och examensarbeten

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med kvalificerad mjukvarutveckling inom inbygga system, applikationsutveckling och/eller som instruktör. Mer information finns under rubriken Jobba hos oss. Vi erbjuder löpande examensarbete.


Nyheter

Välkommen på frukostseminarium den 6/11 klockan 07.30 - 09.00 på temat "Free Viewpoint Video from Maps using GPU Computing"!

Fler och fler elektroniska produkter utrustas numera inte bara med videokameror, utan också med djupsensorer i allt från självkörande fordon till kvalitetskontroll inom industriell produktion. I seminariet visas fördelarna med att kombinera video och djup i en högkvalitativ ”Depth-Image-Based-Renderer”. Applikationen visar en kombinerad video och djup-ström i realtid från en fritt valbar kameraposition, en så kallad ”Free-Viewpoint-Video”. Implementationen är gjord med GPU-programmering och visar prestandavinsterna med att använda GPU:n istället för CPU:n för beräkningsintensiva algoritmer.

Föredragshållare är Jens Ogniewski. Jens har många års erfarenhet av utveckling av inbyggda system och arbetar helst med hårdvarunära uppdrag med fokus på prestanda och säkerhet. Hans erfarenhet kommer från allt från mobiltelefoni och system för video till industriautomation och fjärrstyrda autonoma ubåtar.

Frukosten står uppdukad från 07.30 och seminariet startar 08.00 hos oss på vårt kontor på Teknikringen 1F i Linköping.

Anmäl dig senast 1/11 här.

Välkommen!
 

Läs hela inlägget »
2019-10-11
Artikel om Solar Bora i Corren
2019-10-11
MindRoad investerar i SolarBora
2019-09-16
MindRoad med i ledningsgruppen för utbildningen Webbutvecklare .NET på Campus Värnamo
2019-09-06
Gratulerar till 9:e-platsen på MjärdeviStafetten!
2019-06-20
MindRoad firar fem år!
2019-06-18
Ny utbildning i Rust-programmering
2019-06-15
MindRoad på Correns ledarsida
2019-05-24
Utbildningserbjudande kompletterat med en grundläggande Linux-kurs
2019-04-16
Josefine Klintberg - vinnare i vår programmeringstävling på Medieteknikdagarna!

Kontakta oss på info@mindroad.se, eller på 070-659 58 12.