MindRoad erbjuder utbildning i Git - "Git för utvecklare"

Git är ett versionshanteringssystem som är speciellt utvecklat för att hantera stora komplexa distribuerade projekt. Systemet är ursprungligen framtaget för utveckling av Linuxkärnan, som utvecklas av ett tusental frivilliga utvecklare. Även om Git är framtaget för komplexa system fungerar det därför lika bra för små projekt och för egen utveckling.

Filosofin har varit att utvecklingen av ett stort komplext projekt bryts ner i små projekt som utvecklas självständigt av team, eller enskilda utvecklare, och att man har ett strukturerat sätt att godkänna och föra in ändringar i huvudreleasen.

Allt fler väljer att använda Git som versionshanteringsverktyg i sin utveckling, ofta i samband med att man arbetar enligt Continous Integration, där man kontinuerligt integrerar ändringar i sin produkt på ett automatiserat sätt. Till exempel har Ericsson valt att använda Git i många av sina utvecklingsprojekt.

I kurser går vi igenom verktyget, sätter det i sitt sammanhang och gör praktiska övningar för att få en  förståelse för hur verktyget används för versionshantering.

Föresläsare är Johan Bergqvist som arbetar som Git-administratör på Ericsson, som är en erfaren instruktör och som har mer än 10 års erfarenhet i branschen.

För mer information se kursbeskrivningen.

Instruktör Johan Bergqvist

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter