Utbildning i Androidutveckling

MindRoad erbjuder nu utbildning i det öppna mobila operativsystem Android som släpptes 2007 och som standardiseras av konsortiet Open Handset Alliance.

Android Open Source Project leds av Google och är ansvariga för vidareutveckling av Android. Androidbaserade enheter har störst marknadsandel av smartphones, med en marknadsandel på 43,6% av marknaden i USA under det tredje kvartalet 2010.

Det finns ett stort antal utvecklare av mobila appar och widgets för Android. Många av apparna finns tillgängliga online på Google Play, som drivs av Google. Appar kan även laddas ner från andra tredje parters. De utvecklas i Java-kod och XML, som körs på den virtuella maskinen Dalvik. I maj 2013 hade 48 miljarder appar installerats från Google Play Store och den 3 september 2013 hade 1 miljard Android-enheter aktiverats.

I kursen får du lära dig att utveckla appar med användargränssnitt utvecklade för surfplattor, telefoner och andra Androidbaserade enheter. Du får också lära dig använda de stödverktyg som finns för till exempel felsökning, loggning och optimering, samt att publicera dina appar på Google Play.

Instruktör är Johan Estberger som är en erfaren och hängiven Androidutvecklare.

Mer information finns under kursbeskrivningen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter