Nyheter

2014 > 09

Den 1/10 flyttar vi in i nya funktionella och välanpassade lokaler.

Vi flyttar in i en ateljévåning med tillhörande kontorsrum och kök på tredje våningen på Teknikringen 1F. Vi får en fullstor utbildningslokal och tillgång till flera rymliga konferensrum, samt dusch och ombytesrum för de som vill träna på lunchen eller cykla till jobbet och fräscha upp sig innan arbetsdagen börjar.

Den nya lokalen ger oss en utökad möjlighet att samla verksamheten. Den har alla förutsättningar att bli en naturlig samlingsplats och mötesplats både för våra anställda, för våra partners och för våra kunder.

En inflyttningsfest utlovas senare i höst. Tills dess: välkomna att hälsa på och se hur vi har det!

Läs hela inlägget »

Continuous Integration, CI, är ett allt vanligare sätt att hantera komplexiteten i moderna utvecklingsprojekt. Istället för att skriva ett antal moduler var för sig och sedan utföra en tidsödande integrationsfas, ofta kallad "big bang", i slutet av varje projekt så testar man redan från början varje modul för sig och ser till att de kan samarbeta så tidigt som möjligt i utvecklingsarbetet.

Jenkins, tidigare Hudson, är det marknadsledande systemet för att automatisera samt följa upp integration och testning.

I kursen går vi igenom CI steg för steg, från att sätta upp en Jenkinsserver och ett enkelt byggjobb, via att börja utveckla enhetstester och modultester och följa upp kodtäckning och annan statistik, till att automatisera leveransen full ut.

Utbildningen genomförs på följande platser och datum under hösten:

  • Göteborg: 13 - 14 oktober.
  • Linköping: 22 - 23 oktober.
  • Stockholm: 1 - 2 december.
För mer information och anmälan se kursinformation eller klicka på bilden til lhöger.
Läs hela inlägget »

Vi hälsar Robert Krogh välkommen! Robert är mjukvaruutvecklare med fokus på C# .NET, Java, HTML, CSS, MySQL, Git/SVN, Linux och Unix från IT-programmet på Linköpings teknsiska högskola. Till våren åker han till Kina ett halvårs studier på Harbin Institute of Technology. På MindRoad är Roberts fokus Continuous Integration och Jenkins.

Robert har en bakgrund från försvarsmakten där han är reservofficer och har tidigare gjort utlandstjänstgöring i utlandsstyrkan och har varit grupppchef. På högskolan har han arbetat med som basgruppshandledare och handleder studenter i de lägra årskurserna.

Robert har ett intensivt intresse för tv-spel och äger alla (?) konsoller som har funnits på den svenska marknaden så här långt. Han säger själv att han är en "geek" med ett spektrum har precision som en eldkastare. Det säger nog mest en hel del om hans kreativitet. Han har också deltagit i spelutvecklartävlingar på internationell nivå med gott resultat.

Läs hela inlägget »

Vi söker en Oracle-kunnig mjukvaruutvecklare med djup kompetens inom Oracle. Du bör också ha vana vid att arbeta i Linux och med scriptprogrammering.

Svara till asa.detterfelt@mindroad.se senast den 10:e september.
För mer information kontakta Åsa Detterfelt på 070-659 58 12.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Marcus Ericsson välkommen! Marcus kommer göra sitt examensarbete på MindRoad under hösten, där uppgiften är att läsa in data från två olika ANT+-sensorer, sammanställa informationen och visa upp informationen i realtid i en lämplig applikation som utvecklas med Xamarin. ANT+ är ett öppet, bluetooth-liknande gränssnitt, som används för informationsöverföring främst mellan träningsredskap.

Marcus läser till Civilingenjör i informationsteknologi med inriktning mot System On a Chip och har ett stort intresse för inbyggda system. Utöver studierna har han varit aktiv i LinTek (Linköpings Teknologers Studentkår) som studiesocialt ansvarig, Han syns också på Nationernas hus och Ryds Herrgård som DJ.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv