Nyheter

2015 > 10

Vi är hemma efter en långweekend i Spanien där vi har jobbat med företagets utveckling och umgåtts. Bland aktiviteterna fanns bad i en mycket salt rosafärgad saltsjö, middagar på olika restauranger och ett och annat bad i både pool och hav.

Läs hela inlägget »

Under hösten har vi förstärkning av två duktiga examensarbetare från Linköpings universitet. Våra exjobbare är:

  • Torbjörn Sörman, blivande civilingenjör i datateknik från Linköpings universitet.
    Torbjörn gör en jämförelse av GPGPU-ramverk där han jämför CUDA, OpenCL, DirectCompute och Open GL. Han utvärderar dem genom att implementera en FFT-algoritm på respektive plattform för att sedan utvärdera prestanda och respektive ramverks fördelar och nackdelar.
  • Henrik Ström, blivande civilingenjör i datateknik från Linköpings universitet.
    Henrik analyserar en parallell implementering av en bildbehandlingsalgoritm på en FPGA. Hans arbete utgår från ett tidigare examensarbete som jämförde multicoreprogrammering på CPU med motsvarande implementation på en GPU. Algoritmen Henrik utgår från är Image Convolution. Han kommer utvärdera resultaten på FPGA:n med de tidigare resultaten på GPU och CPU.
Läs hela inlägget »

Den 10/11 - 12/11 är det generalrepetition för vår FPGA-utbildning i Linköping.

Utbildningern har fokus på de moment som uppträder i ett typiskt FPGA-projekt; från systemdesign och val av FPGA-leverantör och kretsfamilj, via hårdvaruaspekter för integration av FPGA-kretsen i det aktuella systemet fram till implementation och verifiering av den faktiska FPGA-designen. Exemplen i kursen är från ett faktiskt projekt där vi går igenom typiska programstrukturer och "best practice". Mer information finns i kursbeskrivningen.

Utbildningen genomförs som generalrepetition. Därför ges en rabatt på 4.000 kr på det här kurstillfället.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv