Nyheter

2016 > 02

Vi hälsar Johan välkommen!

Johan är tek. lic. från Linköpings universitet och civilingenjör i Teknisk fysik och elektroteknik. Han har sedan 2008 arbetat med utveckling av simulatorer för flygplanet Gripen åt Saab i Linköping.

Johan utvecklar i C, C++, Python, Fortan, Ada. Matlab och UML m.m. Han har också undervisat i kursen "Effektiv granskning".

Vi är glada att ha med Johan i verksamheten och ser att han kommer att bidra på många sätt! Välkommen Johan!

Läs hela inlägget »

MindRoad deltar i en delegation från Östergötland ledd av Landshövdingen till México. Resan arrageras av Svensk-Mexikanska affärsrådet och ProMexico.

Syftet med resan är att undersöka möjligheten och förutsättningarna för att lägga ut utvecklingsarbete i Mexico och för en eventuell etablering i landet.

Delegationen besöker México City och Guadalajara, som är Méxicos IT-centrum.

Mer information finns att läsa här:
http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/nyheter/2016/Pages/delegation-med-it-foretag-tar-sikte-pa-mexiko.aspx och
http://www.linkopingsposten.se/mexico-och-colombia-besokte-slottet/.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Conrad Wahlén välkommen för att göra sitt examensarbete på MindRoad.

Den uppgiften ska ta sig an är att undersöka prestanda och energiåtgång för en algoritm som körs på GPU:n på en mobil enhet.

Utvecklingen av mikroprocessorer i stationära och mobila datorer och andra enheter går mer och mer mot använding av flerkärniga CPU:er eftersom den teoretiska gränsen för transistorers klockfrekvens närmar sig. Der ger ett ökat fokus på parallellisering av mjukvara för att kunna använda system så effektivt som möjligt.
 
Samtidigt har utvecklingen lett till att många moderna mobila enheter också utrustats med grafikprocessorer, vilket ger en möjlighet att utnyttja den extra beräkningskapaciteten i grafikprocessorerna för vissa typer av beräkningsintensiva uppgifter. Genom att kunna använda GPU:n får tekniken nya möjligheter vid beräkningar och systemen kan bli snabbare. Men när det gäller mobila enheter är energiförbrukning en viktig faktor som måste avvägas.

Conrad läser till civilingenjör på Teknisk fysik och elektroteknik på Linköpings universitet.

Läs hela inlägget »

Vi erbjuder vår poplära utbildning Continuous Integration och testning med Jenkins i Torrevieja i Spanien i april med möjlighet att förlänga vistelsen över en helg.

Mer information om utbildningen hittar du här.

Utbildningstillfället genomförs den 21/4 - 22/4.

Torrevieja ligger vid medelhavet på Costa Blanca på Spaniens sydost-kust. Här finns länk till karta där du kan se var Torrevieja ligger.

För information om hotelkostnader och resekostnader, kontakta asa.detterfelt@mindroad.se. Vi kan också hjälpa till att boka resan till mycket förmånliga priser.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv