Nyheter

2016

MindRoad stödjer Ingenjörer utan gränser på Linköpings universitet. Ingenjörer utan gränser bedriver volontärprojekt i världen, seminarier i Sverige och aktiviteter för att inspirera unga att bli ingenjörer.

I Linköpingsgruppen drivs två projekt, ett i Ghana och ett i Tanzania. Tanzania-projektet, "Solar Panel Project", tar fram och implementerar ett solcellsdrivet elsystem på en internatskola i Chonyonyo, Tanzania. Det huvudsakliga syftet med projektet är att, med hjälp av den elektricitet som alstras från solpanelerna, förse skolan med belysning och laddningsstationer så att läxläsning, matlagning och andra aktiviteter kan bedrivas även under kvällar då det blir mycket mörkt. Mer information finns här.

Läs hela inlägget »

I samband med julen och årets julfirande har MindRoad valt att stödja Giving People och Missing People.

Vi stöder Giving People's kampanj "JUL FÖR ALLA", som Giving People beskriver så här:

"Under julen får Giving People väldigt många ansökningar om hjälp från barnfamiljer i Sverige som lever i fattigdom och stort utanförskap. Vi möter förtvivlade föräldrar som inte kan ge sina barn en fin jul. Vi möter barn som är fullt medvetna om sin situation och gör allt för att dölja den. Vi möter vuxna som ligger sömnlösa för deras barns listor till tomten är önskningar som de vet att de aldrig kan uppfylla.

Giving People vill att julen ska handla om barnen och deras upplevelse. ... Budskapet i kampanjen är att skapa en JUL FÖR ALLA. "


Vi stödjer också Missing Peoples fantastiska verksamhet för att hjälpa till att hitta försvunna personer. Missing People beskriver sig så här:

"Missing People är en ideell förening som publicerar efterlysningar och hjälper polis och anhöriga med att arrangera skallgångar när personer försvinner spårlöst."

Läs hela inlägget »

Vi är glada att hälsa Emil Hernvall välkommen till MindRoad som vår första anställde i Stockholm.

Emil Hernvall är en senior Javautvecklare och systemarkitekt med mer än 10 års erfaren av utveckling av komplexa system. De senaste fyra åren har han varit med och byggt upp en verksamhet där han varit utvecklare, arkitekt och CTO. I rollen som CTO har han byggt upp ett eget team, som han också har lett i det dagliga arbetet. Emil är en mycket skicklig utvecklare med inriktning på Java och JEE-utveckling. Enligt en tidigare kollega, som också är anställd på MindRoad, är ”Emil den bästa programmeraren jag har stött på”.

Vi är mycket glada att ha med Emil på vår resa och vi ser fram emot att tillsammans bygga upp vår Stockholmsverksamhet!

Läs hela inlägget »

Vi hälsar tre mycket seniora nya medarbetare välkomna till MindRoad!

Jonas är en senior systemtestare med över 15 års erfarenhet. Han brinner för test och kvalitetssäkring av inbyggda system och av komplexa mjukvarusystem, vilket han också jobbat med de senaste 10 åren. Tidigare har han också arbetat med mjukvaruutveckling.

Kjell är specialist på utveckling av inbyggda system i Linux och C, något han har jobbat med i mer än 20 år. Kjell är också en mycket rutinerad instruktör och kommer att ansvara för våra utbildningar i Embedded Linux, Yocto och drivrutinsutveckling.

Henrik är en senior systemarkitekt och systemingenjör med mer än 20 års erfarenhet. De senaste åren har han tagit fram och drivit strategiarbete för utveckling av IPTV-produkter med fokus på prestanda, skalbarhet och robusthet. Han har utvecklat både inbyggda system och stora komplexa IT-system.

Än en gång, välkomna till MindRoad!

Läs hela inlägget »

Vi erbjuder ett extra tillfälle av kursen Utveckling av inbyggda system i Linux i Göteborg den 25 - 26 oktober. Mer information finns på kursbeskrivningen.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Emil Berggren och Tobias Gustafsson välkomna som exjobbare på vårt kontor i Jönköping. Emil och Tobias läser till ingenjörer i datateknik inbyggda system på högskolan i Jönköping.

De exjobb de ska göra är en implementation av krypteringsalgoritmen AES på OpenCL och Cuda där de ska jämföra prestanda samt för- och nackdelar med de olika miljöerna. 

Läs hela inlägget »
Vi är glada att kunna hälsa tre seniora mjukvaruutvecklare/systemarkitekter välkomna till MindRoad!

Kristian är systemingenjör med drygt 10 års erfarenhet av systemutveckling framför allt av system med en kombination av hårdvara och mjukvara. Erfarenheter som han fått från arbete på Flextronics, Ericsson, Sony Ericsson med flera. Bland hans tidigare uppdrag kan nämnas utveckling av testsystem för test av mobiltelefoner, där han har koordinerat utvecklingen, verifierat hårdvaran och mjukvaran samt utvecklat testmetoder och drivrutiner. Kristian är elektroingenjör från Linköpings universitet.

Anders är en senior systemutvecklare med fokus på C++, Linux och inbyggda system. Han har arbetat i mer än 20 år med utveckling av C++ i Linux-miljö, oftast applikationer i inbyggda realtidssystem. Han säger själv: "Linux ger mig all funktionalitet och de verktyg som jag behöver och jag har nått en kunskapsnivå och erfarenhet så att jag kan skapa och utveckla precis vad jag vill". Anders behärskar även andra tekniker som AWS, webbteknik och databasteknik. Privat samlar han datorer från 70- och 80-talet och har en imponerande samling av de hemdatorer som många började sin programmeringskarriär på. Anders har en magisterexamen i Datavetenskap från Linköpings universitet.

Magnus är senior systemarkitekt och systemutvecklare med bred erfarenhet. Han har arbetat i drygt 20 år med utveckling av mjukvara i de flesta roller som utvecklare, arkitekt, teamledare, Scrum master, coach och mentor. Magnus fokus är att kombinera effektiv mjukvaruutveckling med hög kvalitet. Han brinner för mjukvaruarkitektur och systemarkitektur framför allt inom Java-baserade Enterprise-system med horisontellt skalbara serverlösningar, hantering av lastbalansering, cachning, distribuerade system samt algoritmer och Concurrent Programming. Han har också goda kunskaper inom nätverksteknik. I grunden har Magnus en magisterexamen i Datavetenskap från Linköpings universitet.
Läs hela inlägget »

Idag har vi gått ut med en pressrelease om etableringen i Jönköping. Pressreleasen finns att hämta och läsa nedan.

Läs hela inlägget »

Den 1:a september öppnar vi kontor i Jönköping. Då flyttar vi in i Jönköpings Science Park, som ligger i centrala Jönköping, brevid högskolan i Jönköping. 

I Jönköping erbjuder vi både våra konsulttjänster och våra utbildningar, som vi får förmånen att erbjuda i de fina utbildningslokalerna i parken. Adressen till kontoret är Gjuterigatan 9.

Välkomna att hälsa på!

Läs hela inlägget »
Vi hälsar Richard Fält välkommen till MindRoad!

Richard är en erfaren kravanalytiker och systemarkitekt med lång erfarenhet av kravanalys, agila arbetssätt, testledning och projektledning. Erfarenheter som han har fått från företag som Elekta Instrument AB och Sectra Imtec AB där han har arbetat med medicinska system och medicinska IT-system. De senaste 10 åren har han arbetat med service- och supportsystem åt Elekta.

Richard är utbildad i att leda workshops och har läst företagsekonomi på Handelshögskolan. I botten är han civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik från Linköpings universitet med examen 2002.

Vi är mycket glada att ha med Richard på MindRoad och ser honom som ett stort tillskott till vår verksamhet!
Läs hela inlägget »

Vi söker utvecklare inom Java, C#/.Net och HTML5 till Jönköping. Är du intresserad? Läs mer här: Applikationsutvecklare sökes till Jönköping.
Vi letar också efter duktiga testare till Jönköping. Mer information hittar du här: Testare sökes till Jönköping.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Lars Huge välkommen som affärsenhetschef för MindRoad Application.

Lars har drygt 20 års arbetslivserfarenhet från roller som operativ chef, marknadschef, projektledare, affärsutvecklare, programme manager och tidigare från roller som systemingenjör, applikationsspecialist och amanuens på matematikinstitutionen på Linköpings tekniska högskola. Erfarenhet som han har fått från företag som Ericsson, Sectra där han bland annat arbetat flera år i USA och Australien, SICK IVP, C3 Technologies och Zenterio. I botten är han civilingenjör i Teknisk fysik och elektroteknik från Linköpings tekniska högskola och har en MBA från Stockholm School of Economics. 

Många känner också Lars som tidigare SOF-general (SOF är studentorkesterfestivalen i Linköping) och från många andra sociala sammanhang i akademikerkretsar i Linköping.

Vi är mycket glada att få jobba med Lars och ser honom som ett mycket värdefullt tillskott till verksamheten!

Läs hela inlägget »

MindRoad har fått utmärkelsen Guldsigill från UC. Utmärkelsen innebär att företaget bedöms ha högsta kreditvärdighet och är ett Guldföretag.

Läs hela inlägget »

Den 27 - 28 april genomför vi ett extrainsatt tillfälle i utbildningen Utveckling av inbyggda system i Linux i Stockholm. Är du intresserad: Läs mer här. Du anmäler dig till kursen här.

Läs hela inlägget »

Den 27 - 29 april genomför vi en extrainsatt utbildning i Embedded Qt i Linköping. I dagsläget finns tre lediga platser på utbildningen. Är du intressserad av att delta, kontakta david.carlmark@mindroad.se eller asa.detterfelt@mindroad.se.

I kursinnehållet ingår:
- Composing User Interface
- User Interaction
- Components
- Objects in Qt
- Presenting Data
- QLM Introduction
- Qt Core Extras
- Integrating QML with C++
- Customized Drawing
- Multithreading
- Application Infrastructure
- Developing and Testing
- Practical Tips for Developers
- Qt Widgets
- Graphics and Styling
- Interprocess Communication

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Johan välkommen!

Johan är tek. lic. från Linköpings universitet och civilingenjör i Teknisk fysik och elektroteknik. Han har sedan 2008 arbetat med utveckling av simulatorer för flygplanet Gripen åt Saab i Linköping.

Johan utvecklar i C, C++, Python, Fortan, Ada. Matlab och UML m.m. Han har också undervisat i kursen "Effektiv granskning".

Vi är glada att ha med Johan i verksamheten och ser att han kommer att bidra på många sätt! Välkommen Johan!

Läs hela inlägget »

MindRoad deltar i en delegation från Östergötland ledd av Landshövdingen till México. Resan arrageras av Svensk-Mexikanska affärsrådet och ProMexico.

Syftet med resan är att undersöka möjligheten och förutsättningarna för att lägga ut utvecklingsarbete i Mexico och för en eventuell etablering i landet.

Delegationen besöker México City och Guadalajara, som är Méxicos IT-centrum.

Mer information finns att läsa här:
http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/nyheter/2016/Pages/delegation-med-it-foretag-tar-sikte-pa-mexiko.aspx och
http://www.linkopingsposten.se/mexico-och-colombia-besokte-slottet/.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Conrad Wahlén välkommen för att göra sitt examensarbete på MindRoad.

Den uppgiften ska ta sig an är att undersöka prestanda och energiåtgång för en algoritm som körs på GPU:n på en mobil enhet.

Utvecklingen av mikroprocessorer i stationära och mobila datorer och andra enheter går mer och mer mot använding av flerkärniga CPU:er eftersom den teoretiska gränsen för transistorers klockfrekvens närmar sig. Der ger ett ökat fokus på parallellisering av mjukvara för att kunna använda system så effektivt som möjligt.
 
Samtidigt har utvecklingen lett till att många moderna mobila enheter också utrustats med grafikprocessorer, vilket ger en möjlighet att utnyttja den extra beräkningskapaciteten i grafikprocessorerna för vissa typer av beräkningsintensiva uppgifter. Genom att kunna använda GPU:n får tekniken nya möjligheter vid beräkningar och systemen kan bli snabbare. Men när det gäller mobila enheter är energiförbrukning en viktig faktor som måste avvägas.

Conrad läser till civilingenjör på Teknisk fysik och elektroteknik på Linköpings universitet.

Läs hela inlägget »

Vi erbjuder vår poplära utbildning Continuous Integration och testning med Jenkins i Torrevieja i Spanien i april med möjlighet att förlänga vistelsen över en helg.

Mer information om utbildningen hittar du här.

Utbildningstillfället genomförs den 21/4 - 22/4.

Torrevieja ligger vid medelhavet på Costa Blanca på Spaniens sydost-kust. Här finns länk till karta där du kan se var Torrevieja ligger.

För information om hotelkostnader och resekostnader, kontakta asa.detterfelt@mindroad.se. Vi kan också hjälpa till att boka resan till mycket förmånliga priser.

Läs hela inlägget »

I helgen har MindRoad Academy besök FOSDEM 2016 (https://fosdem.org/2016/) i Bryssel.

Läs hela inlägget »

Torbjörn har läst till Civilingenjör i datorteknik på Linköpings universitet. Han utvecklar i flera språk som C#/.Net, C, C++, Objective C, Java, JavaScript och PHP i Linux-, Mac- och Windowsmiljö. Han har skaffat sig god erfarenhet inom systemutveckling, systemdesign och högnivåprogrammering genom utveckling av flera mjukvarusystem och appar.

Välkommen Torbjörn!

Läs hela inlägget »

Vi är glada att hälsa Hugo Moreno välkommen till MindRoad!

Hugo har en master i datorteknik från 1996 och har en bred kompetens inom framför allt mjukvaruutveckling, men även inom hårdvaruutveckling och systemutveckling. De senaste åren har han fördjupat sig inom test av mjukvara i olika miljöer. På MIndRoad arbetar Hugo som testingenjör. Han kommer senast från Saab Training Systems i Husqvarna, där han har arbetat med funktionstest och integrationstest av mjukvaruplattformar där han har testat simulatorsystem på produkt- och systemnivå.

Välkommen Hugo!

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv