Nyheter

2017

MindRoad har valt att stödja Giving People inför julen. Giving People hjälper ekonomiskt utsatta barn i Sverige. Mer information om Giving People finns här.

Vi önskar våra kunder, partners och medarbetare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Läs hela inlägget »

Du som är student och läser en utbildning med mjukvaruinriktning, träffa oss på LINK-dagen i Linköping den 30/11!

Läs hela inlägget »
Senaste numret av affärsstaden toppas med MindRoad och har en fyra sidor lång artikel om företagen och tankarna bakom. Läs mer i Affärsstadens digitala upplaga (sid. 20 - 23).
Läs hela inlägget »
Badhusgatan 20, Stockholm Badhusgatan 20, Stockholm

Den 1:a december sätter vi upp skylten på Barnhusgatan 20 i Stockholm. Välkommen att besöka oss på nya kontoret!

Läs hela inlägget »

Tillsammans med CEI-Europe erbjuder vi våra utbildningar i Embedded Linux, drivrutinsutveckling i Linux, FPGA-utveckling och Diameter i Barcelona i maj. Mer information finns här.

Läs hela inlägget »

Letar du examensarbete? Besök oss på Exjobbsmässan i Linköping på Creactive i Science Park Mjärdevi den 11:e oktober!

I samband med mässan har vi tagit fram och publicerat flera nya examensarbeten som du kan göra på MindRoad. Du hittar dem på våra exjobbssidor som du hittar under menyn "Jobba hos oss".

Mer information om mässan hittar du här https://mjardevi.se/exjobbsmassan-2017/

Läs hela inlägget »

MindRoad har tilldelas AAA-rating, vilket innebär att företaget har högsta kreditvärdighet och har nyckeltal som väsentligt överstiger branschens genomsnitt. I värderingen bedöms verksamhet, ägare/ledning, ekonomi och betalningsförmåga.

Läs hela inlägget »

Den 22/4 - 25/4 var MindRoad på konferens i Toscana. Vi jobbade med företagets utveckling och passa förstås också på att njuta av solen, den goda maten och det utsökta Chianti-vinet.

Tack Emil Hernvall som offrade sin plats i gruppbilden och agerade fotograf!

Läs hela inlägget »

Välkommen på frukostseminarium om effektiv användning av JIRA torsdagen den 30:e mars klockan 07.30 - 08.45 på Teknikringen 1F i Linköping.

Erik Lidström går igenom varför man bör fundera på att använda Atlassians JIRA i både små och stora företag. Rätt använt blir JIRA en grundbult för att organisera företagets information och projekt.

På agendan:
- Introduktion till JIRA
- JIRA för Scrum och Kanban
- JIRA för supportärenden
- Introduktion till hur Jira kan konfigureras för just dina behov
- Confluence för Wiki och Bitbucket för Git
- Områden där man bör fundera på komplementära verktyg
- Några tips kring JIRA

Erik Lidström har mer än tio års erfarenhet av utvecklingsprocesser, integra­tion av design och test samt system­utveckling. Han har bland annat jobbat 13 år i Telecom-branschen. I botten är Erik teknologie doktor från Uppsala univer­sitet, där en del av forskningen gjordes på ESRF i Grenoble.

Anmäl dig här.

Läs hela inlägget »

Tillsammans med ett team från North Dakota State University (NDSU) utvecklar vi ett verktyg, Storyteller, för smart hantering av User Stories. User Stories är en kortfattad beskrivning av ett användsningsfall för ett system. De beskriver vad en användare kan göra med produkten och vad resultatet blir.

Syftet med Storyteller är att underlätta framtagandet av User Stories så de blir välformulerade, konsisa och inte överlappar varandra.

Arbetet leds av Richard Fält, som är en av våra seniora kravanalytiker. En presentation av arbetet och hur det genomför från teamet i North Dakota finns här.

Läs hela inlägget »

JobbGPS, som förra året var Sveriges största jobbmässa med 1800 besökare, går av stapeln i Värnamo den 8 mars, och då finns MindRoad med bland utställarna.
 
Mer information om JobbGPS finns här:

Läs hela inlägget »

MindRoad kommer att finnas representerade på Trygghetsrådets rekryteringsmässa i Borås den 7 mars. Hittills är över 120 personer anmälda, bland annat många som berörs av neddragningarna på Ericsson i Borås, och vi ser fram emot att få träffa ett flertal intressanta kandidater.

Information om rekryteringsmässan finns här.

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Andreas Boozon välkommen till MindRoad och som VD för MindRoad Syd!

Andreas har över 25 års erfarenhet inom IT-branschen. Han kommer senast från Infor och rollen som Director och Senior Manager där han har skapat och byggt upp ett globalt installationsteam, lett och utvecklat ett antal konsultteam både internationellt och i Sverige samt under flera år haft ett globalt ansvar för kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyte. Tidigare har han jobbat som projektledare, IT-arkitekt och systemkonsult.
 
Andreas är ett välkänt ansikte från studentlivet i Linköping där han stått på en mängd scener i olika sammanhang samt under lång tid dirigerat både studentkörer och spexorkestrar. Nu bor Andreas i Värnamo där han leder stadens musikkår.

Andreas utgår från Jönköping. I samband med hans tillträde, bolagiserar vi verksamheten under namnet MindRoad Syd. MindRoad Syd täcker MindRoads verksamhet i Småland, Blekinge och Skåne.

Vi ser Andreas som ett stor tillskott till MindRoad och ser fram emot en mycket spännande resa tillsammans!

Läs hela inlägget »

Den 9 februari 07:30 - 08:45 bjuder vi in till frukostseminarie på temat SOLID.

SOLID är fem principer för objektorienterad utveckling med syfte att hantera beroenden mellan klasser, reducera komplexitet och underlätta testning. SOLID står för:

  • Single Resonsibility Principle – En klass ska bara göra en sak.
  • Open/Closed Principle – Klasser ska vara öppna för utökning men stängda för modifiering.
  • Liskovs Substitution Principle – Subklasser måste vara utbytbara mot dess basklasser. Klienten ska kunna lita på kontraktet en klass exponerar även om instansen tillhör en subklass.
  • Interface Segregation Principle – Interface ska vara specifika. Användarna av ett interface ska inte vara beroende av metoder som inte används.
  • Dependency Inversion Principle – Högnivåobjekt ska vara oberoende av lågnivåobjekt. Klasser ska vara beroende av abstraktioner, inte av andra klasser.

 Föredragshållare är Magnus Jarl, en senior systemarkitekt som har arbetat i 20 år med utveckling av mjukvara i de flesta roller såsom utvecklare, arkitekt, teamledare, Scrum Master, coach och mentor. 

Anmälan görs via Evenbrite på tinyurl.com/hukuro3, senast den 30/1.

Välkomna!

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv