Nyheter

2019 > 06

Mindroad firar fem år! Stort tack till alla som gjort det möjligt och till alla som varit med på resan!

Läs hela inlägget »

Nu erbjuder vi en ny kurs i systemprogrammering i Rust. 

Rust är ett nytt systemprogrammeringsspråk från Mozilla, lämpat för samma typ av sammanhang som C och C++. Det skiljer sig från andra moderna språk i att det inte använder garbage collection för minneshantering. Istället innehåller kompilatorn ett sofistikerat system som inte bara kan avgöra när minne ska allokeras och frigöras, utan som också verifierar att pekare används på ett säkert vis. De garantierna gäller även i multi-trådade program.

Mozilla har ersatt delsystem i Firefox med nya system skrivna i Rust, och på så sätt fått imponerande förbättrad prestanda.

Mer information om kursen Systemutveckling i Rust hittar du här.
 

Läs hela inlägget »

Correns chefsredaktör Christer Kustvik summerar sin artikelserie med östgöta näringsprofiler på ledarsidan 2019-06-15. Han lyfter fram sitt besök på MindRoad både i text och bild. I bildtexten står det: "Fyra av de östgötska näringslivsprofiler som passerat i Onsdagsintervjun. Överst Hans Holmström, Siemens, och Sofia Sjöström, Svensk Näringsliv och underst Åsa Detterfelt, Mindroad, och Marcus Wallenberg, Saab. Ett prestigefyllt sammanhang att presteras tillsammans med.

Hela ledarsidan finns att läsa i den pdf:en nedan.

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv