Nyheter

2019

Vi har inlett ett samarbete med LiTHe kod, föreningen för hängiva programmerare på Linköpings universitet.

LiTHe kod är engagerade de nationella och internationella programmeringstävlingarna NCPC och NWERC, de ordnar Game Jam och andra aktiviteter med programmeringsfokus.

Det första steget i samarbetet är kring "Advent of Code", en adventskalender för programmeringsintresserade.

Läs hela inlägget »

Vi deltar på mässan på LINK-dagarna, Linköpings universitets arbetsmarknadsdagar inom data och IT, den 28/11.

Vi söker både duktiga mjukvaruutvecklare inom inbyggda system eller komplexa IT-system för anställning och examensarbetare. Våra lediga tjänster hittar du här. Våra aktuella examensarbeten finns här. Vill du veta mer om vilka exjobb vi har genomfört tidigare hittar du de här.

Välkommen att träffa oss på mässan så berättar vi mer! 

Läs hela inlägget »

Vi är med och spronsrar årets LiU Game Conference, som är den 27/11 klockan 12 - 21 på Torn1, Tornbyvägen 1 i Linköping. 

LiU Game Conference är en konferens om datorspel och digitala upplevelser där spelutvecklare från Linköpings universitet och East Sweden Games demonstrar sina spel.

Vi finns med på konferensen hela dagen. Välkommen att träffa oss där!

Läs hela inlägget »

Välkommen på frukostseminarium den 6/11 klockan 07.30 - 09.00 på temat "Free Viewpoint Video from Maps using GPU Computing"!

Fler och fler elektroniska produkter utrustas numera inte bara med videokameror, utan också med djupsensorer i allt från självkörande fordon till kvalitetskontroll inom industriell produktion. I seminariet visas fördelarna med att kombinera video och djup i en högkvalitativ ”Depth-Image-Based-Renderer”. Applikationen visar en kombinerad video och djup-ström i realtid från en fritt valbar kameraposition, en så kallad ”Free-Viewpoint-Video”. Implementationen är gjord med GPU-programmering och visar prestandavinsterna med att använda GPU:n istället för CPU:n för beräkningsintensiva algoritmer.

Föredragshållare är Jens Ogniewski. Jens har många års erfarenhet av utveckling av inbyggda system och arbetar helst med hårdvarunära uppdrag med fokus på prestanda och säkerhet. Hans erfarenhet kommer från allt från mobiltelefoni och system för video till industriautomation och fjärrstyrda autonoma ubåtar.

Frukosten står uppdukad från 07.30 och seminariet startar 08.00 hos oss på vårt kontor på Teknikringen 1F i Linköping.

Anmäl dig senast 4/11 här.

Välkommen!
 

Läs hela inlägget »
I samband med Näringslivsgalan i Linköping där Linnea Bergman, som är VD för Solar Bora som MindRoad investerat i, publicerade Corren en artikel om Solar Bora med rubriken på temat "Vad kan vi i lilla Linköping göra för hållbarheten ute i stora världen? Massor!"
Läs hela inlägget »

MindRoad investerar i Solar Bora som levererar solcellslösningar i Kenya och Mali. Med Solar Boras system kan skolor och privatpersoner få tillgång till el i områden som saknar eltillförsel, något som helt ändrar förutsättningarna för människors dagliga liv och situation. Med el kan man till exempel ersätta matlagning över öppen eld med matlagning på induktionshällar. Något som sparar många timmars arbete både med matlagning och med att samla ved till elden vilket frigör tid för kvinnorna och det ger en förbättrad inomhusmiljö. Med tillgång till el öppnas en antal nya möjligheter för microservices och möjlighet att försörja sig. I skolorna finns det möjlighet att ordna belysning så att man kan ha undervisning även när solen inte lyser och man kan ha datorsalar där eleverna får tillgång till datorer och de möjligheter det medför.

På bilden till höger visas vilka av FN:s klimatmål för hållbar utveckling som Solar Boras lösning stödjer.

Vi är stolta över att fått förtroendet att vara med och delta i Solar Boras framtida utveckling och ser mycket fram emot att följa Solar Boras resa!

Mer information om Solar Bora finns här.

Läs hela inlägget »

Andreas Boozon, VD för MindRoad Syd, är invald i ledningsgruppen för utbildningen Webbutvecklare .NET på Campus Värnamo. Vi tackar för förtoendet!

Läs hela inlägget »

Gratulerar team ”MasterMind RoadRunners”  till en imponerande 9:e plats i herrklassen på Mjärdevistafetten! 
 
Hela resultatlistan finns här.

Läs hela inlägget »

Mindroad firar fem år! Stort tack till alla som gjort det möjligt och till alla som varit med på resan!

Läs hela inlägget »

Nu erbjuder vi en ny kurs i systemprogrammering i Rust. 

Rust är ett nytt systemprogrammeringsspråk från Mozilla, lämpat för samma typ av sammanhang som C och C++. Det skiljer sig från andra moderna språk i att det inte använder garbage collection för minneshantering. Istället innehåller kompilatorn ett sofistikerat system som inte bara kan avgöra när minne ska allokeras och frigöras, utan som också verifierar att pekare används på ett säkert vis. De garantierna gäller även i multi-trådade program.

Mozilla har ersatt delsystem i Firefox med nya system skrivna i Rust, och på så sätt fått imponerande förbättrad prestanda.

Mer information om kursen Systemutveckling i Rust hittar du här.
 

Läs hela inlägget »

Correns chefsredaktör Christer Kustvik summerar sin artikelserie med östgöta näringsprofiler på ledarsidan 2019-06-15. Han lyfter fram sitt besök på MindRoad både i text och bild. I bildtexten står det: "Fyra av de östgötska näringslivsprofiler som passerat i Onsdagsintervjun. Överst Hans Holmström, Siemens, och Sofia Sjöström, Svensk Näringsliv och underst Åsa Detterfelt, Mindroad, och Marcus Wallenberg, Saab. Ett prestigefyllt sammanhang att presteras tillsammans med.

Hela ledarsidan finns att läsa i den pdf:en nedan.

Läs hela inlägget »

Vi har utökat vårt kursutbud med en grundläggande kurs i Linux för mjukvaruutvecklare. Den kan läsas fristående för den som vill lära sig grunderna i Linux och hur man arbetar med mjukvaruutveckling i Linux. Den är också en bra förberedelse om man vill gå någon av kurserna Inbyggda system i Linux eller Yocto Project.

Mer information om Grunderna i Linux för utvecklare hittar du här.

Läs hela inlägget »

Vi har korat vinnaren i vår programmeringstävling på Medieteknikdagarna!
I tävlingen skulle man visa programmeringsskicklighet och problemlösningsförmåga. Priset var en Hexiware, ett utvecklingskit för ett bärbart inbyggt system.
Vinnaren i tävlingen är Josefine Klintberg, blivande ingenjör i Medieteknik. Stort grattis Josefin!

Läs hela inlägget »

I stora och långlivade system är det vanligt med prestandaproblem när systemen skalas upp. I seminariet går vi igenom hur man bör tänka i allt från kravfasen till hur man åtgärdar befintliga system med brister i prestanda och skalbarhet. Seminariet vänder sig till utvecklare, testare, arkitekter, projektledare och övriga som vill ha en fördjupad förståelse för prestandafrågor sett ur ett utvecklingsperspektiv.
 
Föredragshållare är Henrik Silvervarg. Henrik har mer än 20 års erfarenhet av utveckling av inbyggda och komplexa IT-system. Han har drivit strategi- och arkitekturarbetet i ett flertal större produktutvecklingsprojekt i företag som Arris, Cambio och Saab. 
 
Frukosten står uppdukad från kl. 07.30 och seminariet börjar kl. 08.00. Seminariet är 30 minuter följt av tid för frågor.
 
Vi är i våra lokaler på Teknikringen 1F i Linköping. Seminariet är kostnadsfritt.
 
Anmälan senast 23 april. Du anmäler dig här.

Läs hela inlägget »

Den 3/4 finns vi på Medieteknikdagarna i Norrköping. 

Du som letar efter din första arbetsgivare  i Jönköping, Linköping, Norrköping, Göteborg eller Stockholm, besök oss i vår monter! Du har chans att visa dina programmeringsfärdigheter i vår programmeringstävling, där du också kan vinna en Hexiwear.

Vi erbjuder också examensarbeten. Mer information hittar du här. Och här kan du se vilka exjobb vi har genomfört.

Läs hela inlägget »

Vi har korat vinnarna från vår tävling på LARM, Linköpings arbetsmarknadsdag. I tävlingen skulle man visa programmeringsskicklighet och problemlösningsförmåga.

Priserna är tre stycken Hexiwares. Hexiware är en "wearable development kit for the IoT era", det vill säga en bärbar plattform som kan programmeras med den funktionalitet man själv önskar (se https://www.hexiwear.com/).

Vinnarna i tävlingen är:

  • Martin Scheele
  • Daniel Olsson
  • Hugo Ekinge
Vinnarna kommer också att kontaktas via mail. Ni är välkomna att hämta era priser hos MindRoad på Teknikringen 1F i Linköping.
Läs hela inlägget »

Den 12/2 finns vi på Linköpings arbetsmarknadsdagar. För dig som letar efter din första arbetsgivare, letar exjobb eller praktikjobb i Linköping, Stockholm eller Jönköping, besök oss i vår monter. Du har chans att visa dina programmeringsfärdigheter i vår programmeringstävling, där du också kan vinna en av de tre Hexiwares, som vi har som priser i tävlingen.

Vill du veta mer om vilka exjobb vi erbjuder titta här. Här kan du se vilka exjobb vi har genomfört.

Är du nyfiken på vad Hexiware är, så har du mer information här om Hexiware.

Läs hela inlägget »

Vi har glädjen att välkomna Marianne Nyman som ny kontorschef för MindRoad i Linköping!
 
Marianne har lång erfarenhet från branschen. Hon kommer senast från HiQ, där hon arbetat de senaste fem åren. Tidigare har hon arbetat på företag som Saab, Adcore och Erda och har mer än 20 års erfarenhet av branschen. Vi ser fram emot att ta del av Mariannes stora erfarenhet, kunnande och engagemang ser fram emot att ta ett stort steg framåt med Marianne med på resan! Välkommen Marianne!

Läs hela inlägget »
loading...

Arkiv